cookies

Serwis korzysta z plików cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę, że będą one umieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Mogą Państwo zmienić ustawienia dotyczące plików cookies w swojej przeglądarce.

Wielkanocne gotowanie na rybnickim rynku

W dniu dzisiejszym na rybnickim rynku zaplanowano WIELKANOCNE GOTOWANIE. Od kilku dni dało się zauważyć wzmożone zainteresowanie jarmarkiem wielkanocnym odbywającym się na płycie rynku. Dzisiaj jednak zainteresowanie sięgnęło zenitu. Tuż po godzinie 11:00 rozpoczeło się przygotowywanie żuru oraz żurku oraz zupy czosnkowej. Wcale nie przypadkiem takie właśnie zestawienie pojawiło się w menu bo jak się okazało gotowalismy w międzynarodowej obsadzie. Izabela Kapiasova - aktorka z Czech, Łukasz Skowron - gastronom z Polski oraz Tomek CORAL - muzyk, showman o którym głośno (w pozytywnym tego znaczeniu) w każdym kraju.Ta w pełni rozbawiona ale jakże wyróżniająca się fachowością w pracy w kuchni trójka przygotowywała na rybncickim rynku potrawy dla mieszkańców. Swoją wizytą zaszczycił nas również Prezydent Maiasta Rybnik - Piotr Kuczera, który również dołożył swoich starań by przygotowywane zupy były najsmaczniejsze w regionie. Do wspólnego gotowania nasi kucharze zaangażowali również młodych adeptów sztuki kulinarnej, którzy dzisiaj na pewno połknęli bakcyla kulinarnego.

Dziękujemy firmie DAREK FESTYNY za współprace oraz dostarczenie sprzetu niezbędnego do przygotowania potraw.